A bánokszentgyörgyi fogorvosi rendelő felújítása


a) a kedvezményezett neve, Bánokszentgyörgy Község Önkormányzata

b) a projekt címe, A bánokszentgyörgyi fogorvosi rendelő felújítása

c) a szerződött támogatás összege, 25 058 930

d) a támogatás mértéke %-ban, 100%

e) a projekt tartalmának bemutatása,

A fejlesztés célja, hogy Bánokszentgyörgy körzetében javuljon az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális, és eszközháttere, továbbá cél, hogy a fogorvosi ellátás egyenlő eséllyel történő megközelítése megvalósulhasson. Az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedését, a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását, valamint az erőforrások koncentrálásával az egészségügyi alapellátással kapcsolatban álló, többi ágazathoz tartozó közszolgáltatásokkal való hatékonyabb együttműködést, a szolgáltatások költség-hatékonyságának és minőségének javítását segítik elő.

A korszerű infrastrukturális és eszközháttérrel rendelkező rendelőben dolgozó személyek kedvezőbb munkakörülmények között tudnak dolgozni, illetve az idelátogató betegek szintén kedvezőbb körülmények között tudják igénybe venni az itt elérhető szolgáltatásokat. Korszerű eszközháttérrel jobb ellátást lehet biztosítani a betegeknek, illetve jelentős szerepe van a prevenciónak, hiszen az időben igénybe vett szolgáltatás által megelőzhető a már későbbiekben emberileg visszafordíthatatlan betegségek kialakulása. A fejlesztés során a bánokszentgyörgyi fogorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztésére kerül sor, melynek keretében a fogorvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása valósul meg. Ennek keretében az épület energetikai korszerűsítése lesz a fő szempont, valamint az épület akadálymentesítése a szolgáltatáshoz egyenlő eséllyel való hozzáférés céljából. Ennek keretében fog megtörténni az aljzatok burkolatok cseréje, valamint a tető, oldalfalak, illetve az aljzat hőszigetelése, valamint a vizesblokkok cseréje, felújítása. Központi fűtés kialakítására is sor kerül, amely jelentősen javítja az épület energetikai értékeit. Ezen kívül a nyílászárók cseréje is megtörténik, az épület külső és belső helyiségeit illetően egyaránt. A rendelőhöz időjárás biztos parkoló kialakítása is megvalósul 5 férőhellyel, amelyből egy hely akadálymentes lesz. A beruházás keretében beszerzésre kerül egy Stern Weber S200 International nevű kezelőegység programozható székkel, illetve orvosi konzollal, standard lábkapcsoló joystick-kel, asszisztens oldallal, vizesblokkal, operációs lámpával, valamint kompresszorral. A korszerű bútorzat beszerzése révén higiénikusabb, jobb munkakörülmények között tudnak dolgozni a szakemberek, illetve jobb körülmények között tudják igénybe venni a szolgáltatást a körzetbe tartozó betegek.

f) a projekt tervezett befejezési dátuma, 2018.12.31.

g) projekt azonosító száma. TOP-4.1.1- 15-ZA1-2016-00042A fejlesztés során a bánokszentgyörgyi fogorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztésére kerül sor, melynek keretében a fogorvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása valósul meg. Ennek keretében az épület energetikai korszerűsítése lesz a fő szempont, valamint az épület akadálymentesítése a szolgáltatáshoz egyenlő eséllyel való hozzáférés céljából. Ennek keretében fog megtörténni az aljzatok burkolatok cseréje, valamint a tető, oldalfalak, illetve az aljzat hőszigetelése, valamint a vizesblokkok cseréje, felújítása. Központi fűtés kialakítására is sor kerül, amely jelentősen javítja az épület energetikai értékeit.

Ezen kívül a nyílászárók cseréje is megtörténik, az épület külső és belső helyiségeit illetően egyaránt. A rendelőhöz időjárás biztos parkoló kialakítása is megvalósul 5 férőhellyel, amelyből egy hely akadálymentes lesz. A beruházás keretében beszerzésre kerül egy Stern Weber S200 International nevű kezelőegység programozható székkel, illetve orvosi konzollal, standard lábkapcsoló joystick-kel, asszisztens oldallal, vizesblokkal, operációs lámpával, valamint kompresszorral.

A korszerű bútorzat beszerzése révén higiénikusabb, jobb munkakörülmények között tudnak dolgozni a szakemberek, illetve jobb körülmények között tudják igénybe venni a szolgáltatást a körzetbe tartozó betegek.